Stichting Hospice Amsterdam Zuidoost

n

Nieuws

Publicatie in de Echo

- Amsterdam, donderdag 16 augustus 2018


Gister is ons artikel geplaatst in De Echo, voor stadsdeel Zuidoost/Oost. In dit artikel leggen wij uit wat de voortgang is van het verbouwen van het hospice en vermelden wij een oproep aan vrijwilligers die ons kunnen helpen met het verder verwezenlijken van het hospice.

Het hospice zal eind dit jaar openen!

Bouw vrijwilligers

- Amsterdam, donderdag 12 juli 2018


Het hospice is nog steeds in ontwikkeling en er wordt nog gebouwd aan het realiseren van de bewonerskamers en andere ruimtes van het hospice. De bouwvrijwilligers die tot nu toe met bloed, zweet en tranen aan het werk zijn geweest binnen het hospice, kunnen wel wat hulp gebruiken. Met de bouwvak voor de deur, zijn er wellicht klusfanaten die graag hun steentje bij willen dragen aan ons initiatief. Wij zijn op zoek naar een paar handige handen die de volgende klussen kunnen uitvoeren:


  • HERSTELLEN VAN PLAFOND
  • TEGELZETTEN
  • GEVEL REINIGING
  • KEUKEN INSTALLATIE


Ben jij of ken jij iemand die ons hierbij kan helpen? Neem dan contact op met ons op telefoonnummer 0644270584, of meld je aan via ons vrijwilligers formulier.


Tot gauw!

Intake gesprekken vrijwilligers

- Amsterdam, maandag 9 juli 2018


Inmiddels zijn wij begonnen met het werven en selecteren van vrijwilligers. Onze eerste vrijwilligers zijn inmiddels aangenomen en zullen klaar gestoomd worden door middel van een vrijwilligers cursus.


De komende tijd zullen wij frequenter deze gesprekken gaan houden. Mocht u interesse hebben in vrijwilligerswerk dan horen wij dat natuurlijk graag. U kunt zich aanmelden via onze website. Alvast bedankt en tot ziens!

Donateurs bedankt!

- Amsterdam, donderdag 21 juni 2018


Vorige maand zijn wij begonnen met een doneeractie via doneeractie.nl, met als doel donaties te verkrijgen voor het realiseren van het hospice. 

Naast meerdere fondsen en bedrijven die ons hebben gesteund, kunnen wij ons ook gelukkig prijzen met 23 donaties van particulieren die aan ons initiatief hebben gedoneerd. Met het gedoneerde bedrag hebben wij materialen aan kunnen schaffen voor de realisatie van de bewonerskamers. 


Wilt u ons ook steunen? Dat kan! Via  https://www.doneeractie.nl/stichting-hospice-amsterdam-zuidoost/-28298

Website en logo

- Amsterdam, 7 juni 2018


Sinds enige tijd zijn wij op zoek naar organisaties die ons kunnen helpen bij het professionaliseren van onze website en ons logo. Via 'Impact Matters zijn wij in gesprek gegaan met 'Restart Network' (https://restart.network/about/). Studenten die deelnamen aan de 'Impact Week' ziijn daarna aan de slag gegaan met het maken van een website en logo's. Op 1 juni jl. zijn wij op bezoek gegaan bij 'Restart Network' en hebben wij presentaties bijgewoond van de studenten die met deze opdracht aan de slag zijn gegaan. In samenspraak met deze studenten hebben wij een keuze gemaakt welke website en welk logo ons het meest aansprak. Na onderhandelingen met het 'Restart Network' zullen wij binnenkort overgaan op een vernieuwde website. Hier zullen we u uiteraard van op de hoogte brengen.

Verbouwing Kelbergen 189

- Amsterdam, donderdag 1 maart 2018


Het pand, waar het hospice gerealiseerd wordt aan de Kelbergen 189 te Amsterdam Zuidoost, ondergaat een grote verbouwing. Het pand wordt klaargemaakt voor het verwelkomen van haar eerste bewoners. Hierbij moet rekening gehouden worden met het creëren van 6 kamers, een stilteruimte, een woonkamer, de keuken en badkamers. 


Ondanks de hulp van onze vrijwilligers moeten wij de opening van het hospice helaas uitstellen. Het hospice zal begin derde kwartaal 2018 haar deuren openen.

Giften

- Amsterdam, november 2017


In 2017 hebben wij toezegging gehad van ATAG, Bruynzeel Keukens en Decokay van Wees dat zij een bijdrage willen leveren aan het verwezenlijken van het hospice. ATAG voorziet ons in keukenapparatuur, Bruynzeel Keukens voorzien in een keuken voor het hospice en Decokay biedt ons gordijnen voor de woonkamer. Wij zijn deze bedrijven zeer dankbaar voor het leveren van deze materialen. 

ANBI status

- Amsterdam, donderdag 26 april 2018


Met trots kunnen wij vermelden dat wij vanaf 14 augustus 2017 aangemerkt zijn als 'algemeen nut beogende instelling' (ANBI) onder fiscaalnummer 857859924. Met deze status geeft het hospice aan dat zij voldoen aan de eisen die gesteld worden aan instellingen met een ANBI status. Voor meer informatie over deze eisen verwijzen we u graag door naar de website van ANBI (druk op de ANBI afbeelding om naar de website te gaan).

Welkom in ons team!

- Amsterdam, donderdag 26 april 2018


Blij zijn wij te vermelden dat mevrouw F. Pingen zich bij ons team heeft aangesloten. Zij zal ons de komende tijd op het gebied van het werven van de vrijwilligers voor Hospice Amsterdam Zuidoost ondersteunen.

Persbericht Stichting Hospice Amsterdam Zuidoost

- Amsterdam, vrijdag 6 oktober 2017


Hospice van start voor Amsterdam Zuidoost en omgeving.

Afgelopen week heeft Stichting Hospice Amsterdam Zuidoost een huurcontract getekend met Woningbouwvereniging Eigen Haard voor de locatie Kelbergen 189. Hier zal zij rond maart/april 2018 haar deuren openen met een Hospice voor Amsterdam Zuidoost en omgeving.


Een hospice is een rustige huiselijke omgeving waar mensen kunnen verblijven,  gedurende hun laatste levensfase, indien zij niet meer thuis kunnen verblijven. Professionele verpleegkundige en verzorgende hulp is 24 uur per dag aanwezig. Er zal in het hospice ook veel met vrijwilligers gewerkt gaan worden.


In Hospice Amsterdam Zuidoost draait alles om de mens en zal in het bijzonder rekening gehouden worden met cultuur gebonden gewoonten en rituelen. Het hospice staat open voor iedereen en voor alle culturen. In het Hospice Amsterdam Zuidoost worden mensen in hun laatste levensfase op maat verzorgd en kunnen zij op een eigen wijze afscheid nemen van hun dierbaren en het leven.


Hospice Amsterdam Zuidoost is een initiatief dat gestart is door twee deskundige verpleegkundigen uit de thuiszorg in Amsterdam Zuidoost; Wendy Venetiaan en Darian Julia.


Recent onderzoek gedaan door het Palliatieve Netwerk Amsterdam laat zien dat er in Amsterdam Zuidoost ruimte en behoefte is aan een hospice. Onlangs heeft het stadsdeelbestuur van Amsterdam Zuidoost een motie aangenomen waarin ook zij de start van een hospice ondersteunen. 


Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding, zoals fondsenwerving, subsidies aanvragen, verbouwing en inrichten en het opzetten van de organisatie.


Voor meer informatie of wilt u ons helpen bij de verdere realisatie van het hospice dan vragen wij u contact op te nemen met ons,

Wendy Venetiaan en Darian Julia

Email: [email protected]

Telefoonnummer: 0644270584