Zorg vrijwilliger hospice Amsterdam Zuidoost

Een hospice is een huis waar liefdevolle zorg voor mensen in de laatste fase van het leven worden verzorgd. Samen met familie en vrienden zorg jij in overleg met professionals dat onze bewoners allen aandacht en zorg krijgen. Wij geven palliatieve zorg, zorg die heel de mens  ziet en niet alleen medisch maar door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard.

 

Stabiele persoonlijkheid, liefdevol, zorgzaam, aandacht kunnen geven, willen helpen, open mind, niet oordelend, behulpzaam, teamspeler, bescheiden. zijn enkele eigenschappen die hard nodig zijn in het hospice.

Werken in het hospice is intens maar met een bijzondere grote voldoening. wij bieden zorg en liefdevolle aandacht aan mensen en hun familie/vrienden in de laatste fase van het leven .

Deze zorg geef je met een team van vrijwilligers, professionals van de thuiszorg, huisarts en coordinatoren in het huis. Twee dagdelen van 4 uur per week. Opleiding voor palliatieve zorg ontvang je via het huis en een Elearning trajct.  Voor informatie over inhoud en zwaarte van deze bijzondere vrijwilligers baan, kom dan even bij ons langs of bel/mail

Gastvrouw

Als gastvrouw ontvang je de bezoekers en familieleden van onze gasten, je zorgt dat zij zicht gelijk welkom voelen. Je bent het eerste aanspreekpunt bij telefoon gesprekken. Veder zorg je voor kleine hand en spandiensten voor andere vrijwilligers. Je zorgt dat het huis een warme en liefdevolle uitstraling heeft waar iedereen zich bijzonder comfortabel en veilig voelt.

1 of 2 dagdelen per week van 9-12.30 en van 12.30 tot 17.00 uur.

 Kok

Je zorgt voor de keuken en de maaltijden van onze bewoners en soms ook voor onze familieleden. Je zorgt voor een dagelijkse maaltijd, helemaal gericht op de wensen van onze bewoners. Soms is het een kopje soep, maar al te vaak weten gasten nog hele specifieke wensen uit te spreken. Food is door alle culturen heen een bindende factor en zeer helend.

Je verzorgt ook voor de boodschappen van de bestelde maaltijd, de basis voorraad is georganiseerd.

Dagelijks ook in het weekeinde van 16.00 uur tot 18.30 uur

Allerhanden

In het hospice zijn veel mensen nodig om alle taken die een gewoon huis ook zou hebben. Dus zoeken we veel mensen die specifieke talenten hebben of werkzaamheden fijn vinden.

We denken daarbij aan bloemen verzorgsters, klusjes mannen en vrouwen, strijkwonders, huishoudelijke werkzaamheden, tuiniers, groente-tuiniers, boodschappers, etc etc. Maar heb jij talent in adminstratie werk of pr en communicatie kan je zeker ook je steentje bijdragen bij ons hospice.

Voor enkele uren per week op tijden in overleg.

Werken en ‘er zijn’ in het hospice kan je voldoening geven, je geeft een ander de ruimte, liefde en het comfort om zijn/haar proces van het leven in zijn of haar tempo af te ronden.

De meerwaarde is dat wij met een geweldig team aanwezig mogen zijn bij velen die het laatste stukje van het leven aan het afronden zijn. Geeft ons de kans om ook zelf inzicht te krijgen in het proces van leven en sterven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord